Zápas proti favoritkám ligy neskončil pro slávistky příliš dobrým výsledkem. "USK Praha je dlouhodobě týmem, který je zcela jinde, než zbytek Ženské basketbalové ligy a momentálně se nad nimi zkrátka nedá vyhrát.” hodnotí sobotní utkání Helebrantová.

Ačkoliv domácí červenobílé basketbalistky prohrály, našly se na duelu také pozitivní stránky hry. "V zápase jsme mohly potrénovat pasáže, kde děláme chyby a zjistit, jaké máme slabé stránky, což si myslím, že je velmi důležité vzhledem k play off,” dodává dvacetiletá hráčka.

V poslední partii základní hrací části se tak objevil prostor také na pasáže, ze kterých mohou červenobílé basketbalistky čerpat do budoucna. "Mohly jsme si vyzkoušet a otestovat naše individuální dovednosti, hru jeden na jednoho, nebo to, jak hrát pod neustálým tlakem,” vyjmenovává hráčka s třiatřicítkou na zádech.

Základní hrací část byla zápasem proti USK z pohledu Slavie ukončena, pro červenobílé basketbalistky však sezona ještě nekončí. BLK narazí na Chomutov. "Já se na nadcházející play off těším moc, protože celá série bude velmi vyrovnaná, těsně za sebou jsme skončily i v ligové tabulce. Věřím, že bude dobrá atmosféra, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků a že je nezklameme.”

Naposledy se Slavia s chomutovskými Levharticemi utkala v polovině února, souboj tehdy nedopadl pro Pražanky zcela ideálně. "Oproti minulému zápasu očekávám zcela jinou hru, minule jsme trošku tápaly v obraně a ani v útočné fázi to nebylo ideální a věřím, že tentokrát to bude určitě lepší, budeme na to připravené,” dodává pražská křídelnice.