Zatímco v úvodní půlce základní části vykazovalo BLK bilanci tří vítězství a pěti porážek, teď je všechno jinak. Basketbalistky z hlavního města se dokázaly oklepat z nevýrazných představení, k čemuž jistě pomohly i nové posily Maceda Clarke-Nicholas nebo Kateřina Suchanová. Ty nejdůležitější boje o příhodné tabulkové postavení však Pražanky čekají až po nadcházející reprezentační přestávce.

„I když nás teď pauza v uvozovkách trochu vyhodí z tempa, tak věřím, že nakonec budeme tím šťastnějším týmem my,“ vyhlíží blízké období Čípková. „Čekají nás poslední tři zápasy a karty jsou rozdané jasně. Máme ve vlastních rukou boj o čtvrté místo po základní části,“ uvědomuje si devětadvacetiletá kapitánka.

Postupová matematika je následovná. Pokud Slavia uspěje 17. února proti Chomutovu a o šest dní později zvládne i venkovní dohrávku se Strakonicemi, měla by se vyšvihnout na kýženou pozici. Od Chomutova i Slavie se totiž zároveň očekávají porážky v soubojích s dominantním USK.

Levhartice by v případě takového scénáře měly spolu s BLK shodně po deseti úspěších, ale ve prospěch pražského celku by hovořily vzájemné zápasy. Nejhůř by výběr Dušana Medveckého měl dle papírových předpokladů skončit pátý.

„V Chomutově se nikdy nehraje lehce. Chtěla bych fanoušky poprosit, aby nás přijeli podpořit v boji o vítězství. Poté nás čeká povinná výhra ve Strakonicích a napravení reputace s gigantem USK,“ maluje si budoucnost zkušená pivotka.

Zisk čtvrtého místa v tabulce ŽBL by znamenal nejen příhodnou vstupní pozici pro play off, ale také nejlepší výsledek Slavie v dějinách klubu. Takový úspěch totiž za 12 let existence nezaznamenal, a to ani pod předchozím názvem VŠE Praha.