Dva rozdílné výkony byly k vidění v prvních dvou čtvrtinách zápasu. Po té první prohrávaly Pražanky 10:11, po poločasovém hvizdu už bylo skóre 37:19 na straně domácích hráček.

“My jsme do první čtvrtiny vstoupily velmi vlažným výkonem, kvůli tomu jsme dostaly úplně zbytečné a jednoduché koše. Od druhé čtvrtiny jsme změnily obranu, byly jsme více agresivní na míči a ten konečný výsledek mluví za vše,” hodnotila utkání kapitánka červenobílých.

Pražankám se podařilo po dvou těsných porážkách, když nejprve těsně prohrály o bod s KP Brno a poté o deset bodů s Žabinami Brno, naplno bodovat. Slávistky navíc v pondělí 15. ledna čeká další důležité utkání, před kterým se chtěly naladit výhrou. V Moravskoslezském kraji se střetnou s Ostravankami.

“Chtěly jsme tento zápas vyhrát a zkusit si nějaké kombinace, které budeme hrát proti Ostravě, navíc se nám podařilo podělit minuty na hřišti mezi všechny hráčky,” vysvětluje devětadvacetiletá pivotka. “Zápas v Ostravě pro nás bude velmi důležitý, jelikož jsme vzájemné utkání v Praze našimi zbytečnými ztrátami prohrály. Nepodařilo se nám proměňovat šance zpod koše, takže doufám, že úspěch se Slovankou nás nakopne a udržíme nějakou vítěznou sérii,” dodává Čípková.

Basketbalistky Slavie slavily proti Slovance podesáté v řadě, do Ostravy se přesunou tuto neděli.


Fotogalerie