Domácí se nacházejí v nesnadné pozici. Z posledních čtyř zápasů nedokázaly vyválčit vítězství, tlak na výsledky logicky stoupá. Na Levharticích se Slavia chce chytnout, uspěla v osmi posledních vzájemných soubojích. Přesto BLK nečeká snadný soupeř.

„Před touto sezonou posílili mladými reprezentantkami Fučíkovou a Brejchovou. Je třeba dávat pozor i na americkou hráčku Pollard, který je velmi produktivní,“ jmenuje potenciální nebezpečí v sestavě Chomutova dvacetiletá basketbalistka domácího týmu Kristýna Helebrantová.

Křídelnice, která je schopná naskočit i na rozehrávce, odehrála naposledy proti Hradci jedinou minutu. Jejím sezonním maximem je dosud bezmála 20 minut proti Žabinám, v pěti startech zvládla nasázet 12 bodů. K tomu má i 5 doskoků a 3 asistence.

„Pro nás to bude náročný zápas po psychické i fyzické stránce. Chomutov může překvapit rychlými protiútoky a střelbou za tři body. Nemůžeme ho podcenit, ale měli bychom vyhrát,“ říká Helebrantová.

Pražanky čeká poslední domácí duel před reprezentační přestávkou. O týden později se sice znovu ukáží v hlavním městě, avšak na palubovce USK.

5. listopadu 2022 - 17:00
BLK Slavia Praha - Levhartice Chomutov
Místo: Sportovní areál Rokytka, Hloubětínská 1156, Praha 9
Vstupné: 60,- Kč; děti zdarma