Ve všech dosavadních partiích dokázaly basketbalistky z hlavního města předvést velmi povedené pasáže. Přetrvává ovšem problém, kdy nedrží nastolený trend po celých 40 minut. „Víme, že do zápasu nesmíme vkročit tak laxně, jako tomu bylo s Trutnovem. Zároveň nemůžeme dopustit, aby nám utekl začátek druhého poločasu podobně jako proti KP Brno,“ připomíná dva přešlapy z minulých utkání křídelnice Štěpánka Ježková.

Zatímco proti Trutnovu dokázala Slavia zaváhání ještě vyžehlit, na hřišti Králova Pole jí utekl dobře rozjetý zápas. Pět dní měl trenér Dušan Medvecký na to, aby své svěřenkyně připravil na dalšího kvalitního soka v podobě Žabin. Ty získaly posledních osm vzájemných duelů, chyby trestat umí.

„Očekáváme od nich rozhodně rychlý a náročný basket,“ neskrývá jedenadvacetiletá Ježková, která v nejvyšší soutěži působí od roku 2018. „Nesmíme se ale soupeře zaleknout. Po minulé sezoně jsme možná papírově v roli outsidera, ale za celý tým můžu říct, že se budeme snažit toto označení vyvrátit a poprat se o co nejlepší výsledek.“

Samotná Ježková by měla pohánět domácí útok. Šestnáct bodů zaznamenala jak v měření s KP, tak předtím proti Kaře. Nevyšla jí jen sezonní premiéra, kdy se za 28 minut dostala k jednomu nepřesnému zakončení. Naposledy už nicméně na koš mířila dvanáctkrát a její střelecký apetit stoupá.

BLK se pokusí udržet domácí neporazitelnost v této sezoně a zopakovat počin z října 2019, kam se datuje poslední úspěch nad nejbližším protivníkem po výsledku 87:84. Žabiny se ve středu poměřily s Hradcem Králové a vydřely velmi těsnou výhru 72:70.

15. října 2022 - 17:00
BLK Slavia Praha - Žabiny Brno
Místo: Sportovní areál Rokytka, Hloubětínská 1156, Praha 9
Vstupné: 60,- Kč; děti zdarma