Co se predikovalo, to se také splnilo. Série s Hradcem Králové byla velmi vypjatá a těsná, rozhodovaly maličkosti. I proto Suchanová po posledním zápase sezony shrnula, že soupeř už ani neměl čím překvapit.

„Nemyslím si, že by nás něčím dnes překvapily. Celou dobu předváděly svou hru, která spočívá v agresivním nájezdu a vykopnutí ven,“ popisovala. „Mají neuvěřitelnou úspěšnost trojek, tím nás trochu rozebraly. Nedokázaly jsme na to reagovat. Naopak my jsme se na každý koš strašně nadřely.“

Poslední věta platila v podstatě po celou sérii. Aby toho nebylo málo, tým podle Suchanové nastoupil do posledního utkání levou nohou. A tento rozdíl se pak jen velmi těžko maže.

„Hned od začátku jsme nenastoupily v dobré energii a pozitivně, pak se to vleče celý zápas,“ přikývla Suchanová.

„Nedaří se nám dlouhodobě překlopit to na tu správnou stranu, a to se stalo i nyní. Prohrávaly jsme celý zápas. Jen jsme se dokázaly přibližovat, ve třetí čtvrtině jsme je nedokázaly nijak zaskočit. Hlídaly si to zkušeně. Udržely tempo zápasu,“ litovala.

A taky pomalu docházely síly. „Mně osobně rozhodně,“ usmála se trpce.

Co také Suchanovou mrzelo, bylo to, že Slavia měla sérii dobře rozjetou. Po úvodní prohře přišlo otočení stavu na 2:1 a tím pádem i mečbol pro slávistické basketbalistky.

Stejnou mincí, tedy otočením skóre, ale kontrovaly i hráčky Hradce.

„Předposlední zápas v Hradci jsme měly vyhrát. Vůbec jsme to neměly nechat zajít do stavu 2:2, měly jsme to ukončit. Páté zápasy jsou nesmírně náročné,“ měla Suchanová jasno.

Na závěr nezapomněla poděkovat fanouškům, kteří tým hnali po celou sezonu. „Pokřik ‚Vždycky jsme s váma‘, to hovoří za vše. Fandili do posledního momentu, ať už byl stav jakýkoliv. Díky!“