Jak se projevilo vítězství v Hradci, díky kterému Slavia vyrovnala sérii? „Do zápasu jsme nastoupily sebevědomě, věděly jsme, co je náš cíl, věděly jsme jak na ně v obraně a tím, že to byl třetí zápas, tak jsme se dokázaly poučit z chyb. Zápas hodnotím pozitivně, protože jsme do toho daly bojovnost a nakonec to skončilo s dobrým výsledkem.“

První dva zápasy série skončily o bod, první vyhrál Hradec 71:70 a druhý zase Slavia úplně stejným výsledkem. Co bylo podle Lukačkové jinak? „Myslím, že jsme se hlavně ponaučily z našich chyb. Zápasy s Hradcem jsou dost nevyzpytatelné, ale díky dobré hře jsme to dokázaly urvat my,“ pokračuje hráčka se sedmičkou na drese.

Ve druhé čtvrtině začaly slávistky na palubovce dominovat a do šatny odcházely s šestnáctibodovým vedením. Domácím se navíc začala poměrně dařit i střelba. Byl to hlavní důvod? „Myslím si, že jsme začaly dominovat i díky střelbě, ale i naším sebevědomím. Už jsme se nebály a věděly jsme o našich kvalitách,“ pokračuje Lukačková.

Ve druhé půli už byly na míči prakticky jen domácí hráčky a Hradec se dostával do šancí jen sporadicky. V jednu chvíli dokonce Pražanky vedly o čtyřiadvacet bodů. Při podobných případech se stává, že tým "usne na vavřínech" a nedokáže se na druhou polovinu plně koncentrovat. „V poločase jsme si řekly, že je to 0:0, a že nemůžeme riskovat. Šly jsme do poločasu od začátku, nastoupily jsme sebevědomě a bojovně. Myslím si, že na základě toho se nám daří podobné duely zvládat.“

Lukačková v zápase dostala poměrně velkou porci minut a navíc si připsala sedm bodů, včetně jednoho úspěšného pokusu za tři body. „Jsem hrozně ráda a jsem ráda za tyhle příležitosti. U mě je hlavně důležitý začátek a to, jak se chytnu, což se podařilo a jsem za to ráda,“ říká s úsměvem mladá slávistická basketbalistka.

Během sezóny rotovaly především zkušené hráčky a mladé talenty naskakovaly jen na pár minut. Lukačková si je ale své role vědoma. „Přece jenom jsem mladá hráčka a dostávám ty příležitosti postupně, ale myslím si, že to je postupně víc a víc,“ pochvaluje si pivotka.

Jak se dá očekávat páteční utkání ve východních Čechách? „Bude to těžší, protože atmosféra v Hradci je pro nás dost těžká. Pojedeme tam s cílem vyhrát, protože už chceme sérii uzavřít a postoupit,“ uzavírá své hodnocení jednadvacetiletá hráčka.

Další utkání série se odehraje v pátek od 18:30 v Hradci Králové a slávistky si v případě vítězství mohou zajistit postup do semifinále. Přímý přenos bude vysílaný na tvcom.cz