Nepovedené výsledky v nadstavbě, k tomu prohra v prvním zápase play off o jediný bod v poslední minutě zápasu.

Na slávistkách ležel před druhým zápasem série velký tlak, který však zvládly. Psychika však pracuje pochopitelně naplno.

„Já osobně jsem první nervozitu začala pociťovat až těsně před začátkem utkání a měla jsem ten dojem i z celého týmu,“ popisovala Žílová. „V šatně jsme se hodně nahecovaly a snažily jsme si dát do hlavy, že jdeme proste vyhrát. Do začátku zápasu jsme vstoupily opravdu zodpovědně, takže si myslím, že nervozita z nás po pár minutách opadla.“

To se také ukázalo, první část hry vyhrál tým z Prahy 21:12, na soupeře tedy dokonale vletěl. Pak se ale domácí hráčky dostaly do hry a do čtvrté čtvrtiny šly s vedením čtyř bodů.

„Čekaly jsme od začátku, že to nebude lehké. Zápasy play-off jsou úplně o ničem jiném než v základní části. Hradec má velice silný a bojovný tým, který nikomu nedá nic zadarmo,“ dodala Žílová.

Ta také připomněla, jak moc velkou roli hraje lavička a podpora z ní. Právě s tím měla Slavia delší dobu problém, což Eliška Žílová sama přiznala. „Neustále jsme se s holkami hecovaly a podporovaly. Máme takové tendence, že když dostaneme jednu, dvě trojky a poté nedáme vyložené šance, tak hned dáváme hlavy dolů. Byla tam neskutečná energie a víra zápas otočit v náš prospěch, a to se také povedlo,“ ulevila si.

Byla to ale pořádná dřina. Až těsně před koncem Slavia srovnala a překlopila zápas ve svůj prospěch.

„Je jedno, jestli je to o bod, nebo o dvacet. Tohle je play-off a každá výhra potěší úplně stejně. Samozřejmě když je to takhle těsným rozdílem, tak ty emoce pracují o to více,“ pokračovala Žílová.

Ta také nechce slyšet slova o únavě. Tohle je basket v play-off, tedy něco, o co se celou sezonu bojuje.

„Všechno dokáže přebít adrenalin a motivace, které nás celým play-off provází,“ uvedla odhodlaně.

A co dál? „Bude to o tom, kdo bude mít větší chuť vyhrát a o morálu. Takhle vyrovnané koncovky jsou vždy trochu o štěstí. První zápas ho měl Hradec, druhý zase my. Teď už nějaké trénování nepomůže, bude záležet na koncentraci a zodpovědnosti týmu,“ uzavřela.

Třetí duel série s Hradcem Králové odehraje Slavia už tuto středu, a to v domácí hale na Rokytce od 18 hodin. Přijďte podpořit slávistky v cestě za vysněným postupem ze čtvrtfinále play-off!