Dlouho vedení, domácí prostředí a výhra znamenající první bod v sérii na dosah. Po konečné siréně ale slávistkám zbyly jen oči pro pláč.

„Tahle prohra bolí hodně,“ smutnila Alena Hanušová. „Měly jsme zápas dobře rozehraný, bohužel jsme to nedotáhli do konce.“

Ještě před posledním dějstvím přitom domácí hráčky vedly 57:54, což jen dokazovalo celý průběh utkání, ve kterém Slavia tahala za delší konec.

„Asi nám odešly síly, byl to tvrdý zápas,“ hledala důvody prohry Hanušová. „Hradec přitvrdil a už bylo těžší se prosadit. Tenhle zápas ale nerozhodla koncovka zápasu.“

Podstatným prvkem byla střelba. Slavii se v tomto ohledu moc nedařilo, což bylo přesně něco, díky čemuž hráčky Hradce uspěly.

„Bylo těžké se prosadit, Hradec výborně bránil a od toho se odvíjela úspěšnost naší střelby,“ přikývla Hanušová.

Ta sama snad nemohla pro úspěch udělat víc, na palubovce strávila téměř celé utkání. „Zápas byl náročný, to ano, ale já se fyzicky cítím dobře po celou sezónu a nemám problém hrát zápas v plném nasazení až do konce,“ odmítla únavu.

Hned v neděli čeká týmy odveta. Co čekat? „Hradec je tým, co hraje až do konce a hraje tvrdě. Ve druhém zápas můžeme očekávat to samé, navíc soupeř bude hrát na domácí palubovce,“ uzavřela zkušená basketbalistka.