Tři vítězství, přesně to potřebují basketbalistky Slavie pro postup do semifinále play-off. V cestě jim budou stát soupeřky z Hradce Králové, které navzdory nepříznivé bilanci z letošních vzájemných duelů nebudou chtít dát svoji kůži zadarmo. O to větší totiž mají motivaci vrátit BLK tři porážky z letošního ročníku.

A pro ohlédnutí za posledním střetnutím těchto týmů nemusíme sahat daleko. Vždyť Slavia minulý týden vítězstvím nad Hradcem Králové 73:53 uzavřela nadstavbovou část. „Musely jsme se celý zápas soustředit v obraně. Určitě to nebylo lehké utkání,“ popisovala Marie Žílová. Předchozí dvě vzájemná klání opanovaly Pražanky v poměrech 66:52 a 85:71.


Termíny čtvrtfinálových duelů s Hradcem Králové:

1. zápas21.3. v 18:00SA Rokytka
2. zápas24.3. v 16:00Hala Sokol HK
3. zápas27.3. v 18:00SA Rokytka
případný 4. zápas29.3. v 18:30Hala Sokol HK
případný 5. zápas31.3.SA Rokytka

Do čtvrtfinále si svěřenkyně Dušana Medveckého dávají jediný cíl. „Samozřejmě do toho jdeme s tím, že chceme vyhrát,“ hlásí sebevědomě mladší ze sester Žílových. První krok pro to může se svými spoluhráčkami udělat už ve čtvrtek na domácí palubovce. „Těšíme se moc na atmosféru, kterou play-off přinese,“ dodává slávistka se čtyřkou na dresu.

Jak si soupeřky počínaly v sezóně?

Hradec Králové se letos na konci základní části umístil na páté pozici, tedy o jednu příčku hůře než Slavia. Stejně tomu tak bylo i po nadstavbové části. Lvice si zatím v letošní fázi na své konto připsaly osm výher. V nadstavbové části ale nedokázaly své soupeřky přehrát ani jednou. Hlad po vítězné emoci jim tedy rozhodně chybět nebude.

A na koho by si Slavia měla dát pozor? Určitě na Pamelu Theresu Effangovou, která je letos nejproduktivnější hráčkou Východočešek s průměrem lehce přes 15 bodů na zápas. Druhou basketbalistkou soupeře, která se dostala na dvouciferný průměr je Kateřina Zeithammerová, která se pohybuje kolem 13 bodů na utkání.

První duel série s Hradcem Králové odehraje Slavia už tento čtvrtek, a to v domácí hale na Rokytce od 18 hodin. Přijďte podpořit slávistky v cestě za vysněným postupem ze čtvrtfinále play-off!