„Určitě je pro nás fajn po delší době vyhrát, hlavně pro naši hlavu před play-off,“ ulevila si poté, co pomohla k výhře 73:53 nad Hradcem Králové.

Skóre o dvacet bodů sice vypadá poměrně jednoznačně, opak byl ale pravdou. Hráčky z východu Čech byly na Slavii připravené a nepřichystaly jim lehký večer.

„I když skóre nevypadá, že by to byl těžší zápas, tak určitě lehký nebyl. Musely jsme se celý zápas soustředit v obraně a nenechat Hradec dostat do své hry, což si myslím že se nám i povedlo,“ byla ráda za soustředěný výkon.

Ostatně, právě soustředěnost a připravenost byly klíčové faktory. Společně s nimi také fakt, že Slavia po třech zápasech konečně vstoupila do utkání pravou nohou. Rychle se ujala vedení a dýchalo se jí mnohem lépe.

„Snažíme se o dobrý vstup každý zápas. Někdy to vyjde, někdy ne, ale mám radost, jak se nám vstup po dlouhé době povedl,“ souhlasila. „Samozřejmě tam byly nějaké chyby, ale na utkání jsme byly od začátku do konce soustředěné, aby bylo v naší režii.“

S gradací sezony roste Marii Žílové i role v týmu. V nadstavbě se pokaždé pohybovala okolo 22 minut na zápas, což je oproti základní části velký posun.

„Jsem ráda, že ve vrcholu sezóny dostávám jako mladá hračka větší minutáž a určitě jsou to pro mě cenné zkušenosti,“ byla ráda za šanci.

A co konkrétně poslední zápas? „Vždycky to může být lepší, ale do každého zápasu se snažím jít na 100 %, hlavně v obraně,“ dodala.

Slavii nyní čeká vrchol sezony v podobě play off. A Žílová si dává ty nejvyšší cíle. „Samozřejmě do toho jdeme s tím, že chceme jediné, a to vyhrát. Těším se moc na atmosféru, kterou play off přinese.“