Hrála tak podstatnou část náročného zápasu, ze kterého nakonec Slavia odešla poražena.

„Byl to rozhodně tvrdý zápas, chvílemi dost vyrovnaný, neboť například ve třetí čtvrtině jsme měly navrch my,“ popisovala své dojmy a dostala se také ke konečnému skóre 94:54: „Konečné skóre úplně neodpovídá průběhu zápasu. Dost košů nám tam nespadlo a Žabiny naopak trestaly skoro každou naši chybu.“

Žabinám se ve střelbě opravdu výborně dařilo, což bylo mimo jiné odrazem toho, že hrají ve velké formě a pohodě.

„Přišlo mi, že před zápasem bylo Brno trochu nervózní, přeci jen jsme je tuto sezonu několikrát dost potrápily,“ zmínila Krausová vzájemné střety z tohoto ročníku. „Ale herní pohodu jsem na Žabinách začala pozorovat hned, jak šly ze začátku zápasu do vedení. Částečně se to změnilo během druhé a třetí čtvrtiny, kdy jsme se přiblížily. Na konci ale přišel náš výpadek, a ony tak mohly zápas dohrát v naprostém klidu.“

Spíše než na týmový výkon byly zajímavé osobní dojmy mladé hráčky. Pro ni šlo totiž o zápas mezi elitou po pořádně dlouhé době. Na podzim odehrála v dresu Slavie čtyři zápasy, nicméně od konce listopadu ani jeden.

„Nutno říct, že i přes to, že v ŽBL jsem dlouho nenastoupila, hraju každý víkend v extralize U19 nebo v 1.lize za Spartu, takže pro mě vlastně žádná pauza nebyla,“ pokrčila rameny.

Zatímco na podzim bylo v ŽBL maximum tří bodů proti Brandýsu, proti Žabinám si za třiadvacet minut na palubovce připsala hned sedm bodů.

„Jsem spokojená, to je jasné. Trošku mě štvou trestné hody, které mi ze začátku padaly, ale ke konci mi nešly,“ smutnila.

V osmnácti letech je však kariéra před ní, čehož si je vědoma. Za každou šanci mezi elitou je tak ráda, jelikož, jak říká, se vždy naučí něco nového.

„Zatím je to dost nahoru dolu. Vždycky si myslím, že už jsem ŽBL přišla na kloub a stejně mě příště zase něco překvapí,“ usmívala se. „Ze zápasů si odnáším obecně zkušenosti o basketbalovém světě. Jak herně, tak z lavičky. Poznávám i to, že je to často skoro jen o hlavě, proto ne vždy musí vyhrát ten lepší. Zásadně vyhrává tým, který je mentálně silnější a sehranější.“