Rozjeté Brňanky budou dalším tvrdým oříškem v nabitém programu BLK, v lize už šestkrát v řadě neprohrály. Základní část skončil celek z jihu Moravy na druhém místě a všechno nenasvědčuje tomu, že toto umístění udrží také po nadstavbové části.

V ní se Žabiny utkaly s městským rivalem KP a Hradcem Králové. Zatímco první duel nabídl velice vyrovnanou podívanou, která v posledních sekundách skončila výhrou 76:74, Hradec kvalitě Žabin tak dlouho vzorovat nedokázal a podlehl 40:72.

Slavia je na tom opačně. Po základní části přišly v nadstavbě dvě porážky. Ta první od favoritek z USK, které své vedení začaly navyšovat od druhé čtvrtiny. V posledním zápase pak červenobílé basketbalistky zavítaly na palubovku KP.

Zde byla k vidění vyrovnaná první desetiminutovka, po které však domácí plně převzaly otěže utkání a začaly soupeřkám odskakovat. Slavii se po poločasu čtrnáctibodový deficit nepodařilo dohnat.

Svěřenkyně Dušana Medveckého by však rády navázaly na poslední vzájemný duel, který se odehrál 14. února. V něm Pražanky po celou dobu držely krok a celý mač nakonec došel až do prodloužení. V něm se ukázala větší zkušenost Žabin, které nakonec zvítězily 88:80.