KP se vzpamatovává z dvou porážek za sebou. V posledním kole základní části nejprve do Brna přijelo USK Praha. Brňanky s jasným favoritem během celého zápasu neztrácely krok. I přes relativně vyrovnaný průběh ale Pražanky překlopily výhru na svoji stranu. Ještě vyrovnanější byl brněnský duel mezi KP a Žabinami.

Středeční soupeř Slavie vstoupil do zápasu ve velkém stylu a po prvních deseti minutách vedl 36:19. Žabiny ale dokázaly během dalších třiceti minut převzít otěže zápasu zpět na svoji stranu a nakonec zvítězily 76:74.

BLK na závěr základní části dokázalo porazit Brandýs nad Labem a Chomutov. U prvního duelu byla dominance znatelná už od prvních minut a náskok červenobílých basketbalistek se s postupem času stále navyšoval. Levhartice potrápily Slavii více, ani přesto ale na výhru nedosáhly.

V prvním kole nadstavby pak svěřenkyně Dušana Medveckého přivítaly na domácí palubovce USK Praha. Zejména v první a třetí čtvrtině dokázaly slávistky držet s favoritem krok. USK svoji velikou sílu předvedlo v poslední desetiminutovce, kdy nedovolilo Slavii ani jednou skórovat.

Oba týmy se letos utkaly dvakrát. Napoprvé se radovaly Pražanky, které v domácím prostředí zvládly vypjatou koncovku a zvítězily 73:72. Odvetu pak jasnějším rozdílem ovládlo KP, které si po rychlém začátku už nenechalo vzít svoje vedení.