USK Praha je tradičně náročný soupeř. Nejinak tomu bylo tentokrát. „Na rovinu, s USK snad nikdo v české lize výhru nečeká,“ přiznala otevřeně Ježková. Zároveň ale dodala, že tým dopředu nic nevzdal.

„Nicméně to neznamená, že bychom do zápasu vstoupili odevzdaně. To, jak jsme se k prvnímu zápasu A1 nadstavby postavily, se mi naopak poměrně líbilo,“ byla ráda. „Příležitost dostaly všechny holky, každá z nás byla přínosem, a to je to, za co na sebe můžeme být aspoň trošku pyšné.“

Zápas měl vlastně velmi zvláštní průběh. Zatímco ve dvou čtvrtinách USK totálně dominovalo, v dalších dvou byla Slavie vyrovnaným soupeřem. A jednu čtvrtinu dokonce domácí hráčky ovládly.

„Byly tam jak stinné, tak světlé pasáže. Těžko říct, čím to bylo,“ hledala Ježková marně důvody. „Těžko říct, jestli koncentrace, únava, nebo nějaká menší frustrace. První a třetí čtvrtinu se dařilo asi proto, že jsme zkrátka nedělaly zbytečný chyby, nebyly jsme z USK vystrašené a hrály jsme to, co umíme, žádná věda.“

A co čtvrtiny, kdy se nedařilo? „Ztrácely jsme jeden míč za druhým, přihrávaly soupeřkám do rukou, nebránily jsme tak tvrdě, jak bychom měly. Procento naší střelby už se s tím vším jen vezlo,“ nehledala výmluvy.

Nejviditelnější rozdíl byl v poslední části utkání, ve které slávistky dokonce nevstřelily ani jeden koš. „Šance na body tam byly, bohužel jsme je neproměnily. Silně jsme samozřejmě také pocítily absenci Elišky Žílové a Darii Dubniukové, jakožto našich dvou rozehrávaček, které hru dokáží s přehledem řídit. Bez organizovaného útoku je těžké skórovat,“ vysvětlovala dvaadvacetiletá basketbalistka.

Ta také přemítala, co si z takového zápasu lze vůbec odnést.

„Asi hlavně to, že každá z nás vidí, že není čeho se bát a pokud dokážeme aspoň chvílemi držet krok s euroligovým týmem, jsme toho schopny proti kterémukoliv týmu v tabulce,“ povzbudila své spoluhráčky Ježková.

Slavii nyní v rámci nadstavby čekají ještě utkání s KP Brno, Žabinami a Hradcem Králové. „Až pak asi uvidíme, jak nám ten shon vyhovuje či nevyhovuje. Únava se samozřejmě dostaví, ale s tím všechny počítáme,“ uzavřela Ježková.