Díky umístění na čtvrté příčce po základní části se svěřenkyně Dušana Medveckého probojovaly až do skupiny A1 nadstavbové fáze, tedy skupiny vítězů. V té se o co nejlepší výchozí pozice pro následné play off porvou se zbylými týmy z pětice dosavadních nejlepších celků sezóny.

„Myslím si, že tohle nikdo na začátku sezóny nečekal,“ popisuje letošní výsledky Slavie kapitánka Eliška Žílová. Na tým je přitom patřičně hrdá a věří v pokračující dobré výkony. „Doufám, že se to v podobném duchu ponese i v končené části soutěže,“ dodává hráčka nosící osmičku na dresu.

Hned v prvním kole nadstavby ale slávistky nečeká nic jednoduchého. Na Rokytku přijedou hráčky USK Praha, které podle očekávání zatím zvládají letošní zápasy v domácí soutěži se stoprocentní úspěšností. Dvakrát si poradily i s basketbalistkami Slavie – koncem října USK vyhrálo 97:50, v lednu zápas opanovalo 124:41. Slávistky tak proti královnám českého basketbalu budou chtít předvést výkon, na kterém hlavně budou moci stavět do dalších utkání.

Jedním z takových výkonů se přitom hráčky Slavie blýskly i v posledním zápase základní části. V něm na domácí palubovce porazily Levhartice Chomutov 81:76. Duel v první řadě ukázal charakter týmu, neboť slávistky dlouhou část hrací doby tahaly za kratší konec provazu. Ve druhé polovině střetnutí ale zabraly a nepříznivé skóre nakonec dokázaly otočit.

Přijďte v sobotu 2. března na Rokytku podpořit slávistky v prvním kole nadstavbové fáze. Duel s USK Praha začíná v 17 hodin. Pokud se neodstavíte na tribunu, můžete utkání sledovat také formou streamu na webu TVCOM.