Cesta za výhrou byla ale pořádně trnitá. Velmi dlouho trvalo, než se slávistky poprvé v utkání dostaly do vedení. V podstatě pořád jen doháněly, a to primárně kvůli první čtvrtině, která byla střelecky velmi nevydařená.

„Neřekla bych, že to měla být nějaká shoda náhod a už vůbec ne, že by to mělo nějaký specifický důvod. Právě naopak, tohle se občas v zápase stane, že nepadne žádná střela,“ komentovala kapitánka týmu fakt, že se tým prosadil jen devíti body. „Myslím si, že Levhartice byly určitě dobře připravené, ale velmi špatně se dohání skóre po začátku 0:11 a bezmoci proměnit jakýkoliv koš.“

Střelba ale postupně gradovala. 17, 24 a 31 bodů v dalším čtvrtinách budiž důkazem. „Jsem na nás pyšná, že nás to neodradilo, a naopak jsme nepřestaly střílet a snažily se tu krizi překonat,“ dodala.

Zápas měl parametry play off. Ani centimetr prostoru, přelévání skóre z jedné strany na druhou a velká touha vyhrát. Ideální zkouška před tím, než začnou vyřazovací boje naostro?

„Věděly jsme, že to nebude lehký zápas, a to se také potvrdilo. Vydřená výhra vždy zahřeje u srdce více než od začátku jasný výsledek. Myslím, že jsme mohly vidět krásný, bojovný basketbal, naštěstí pro nás s dobrým koncem,“ ulevila si po utkání.

Tým nyní čeká skupina A1. Jak sama Žílová přiznává, výsledné třetí místo po základní části s úspěšností 72 % nečekal víceméně nikdo.

„Myslím si, že tohle nikdo na začátku sezóny nečekal. Jsem na nás neuvěřitelně pyšná, jak jsme základní část zvládly. Doufám, že se to v podobném duchu ponese i v konečné části soutěže,“ řekla s nadějí v hlase.

To vše poté, co se přes léto tým výrazně proměnil. Nicméně v sezoně působil jednotně, na čemž má zásluhu i kapitánka týmu.

„Nově příchozí holky zapadly do kolektivu prakticky okamžitě. Máme super partu, což si myslím, že je jedním z aspektů toho, že zvládáme takhle těžké zápasy,“ dodala nakonec.