Výsledek série z minulé vyřazovací fáze neodráží drama, jaké oba týmy svedly. BLK letos právem cítí šanci na odvetu, jelikož v tabulce si momentálně vede lépe než soupeř z Chomutova. Ten ovšem s blížícím se koncem základní části ztrácí pouhé čtyři body, a ještě tak může bojovat o smazání tohoto manka a postup výš.

Finální umístění bude mít pochopitelně zásadní dopad na nadcházející boje v play off, a to hlavně z hlediska výhody domácího prostředí. Obě družstva se naposledy utkala na počátku prosince, kdy Slavia uspěla poměrem 86:73. V utkání se blýskla Kateřina Rokošová, která nasázela 28 bodů. S 25 zářezy jí zdatně sekundovala také Alena Hanušová, obě hráčky patří k hlavním oporám pražského celku.

BLK minulý pátek odvrátilo minisérii dvou přešlapů, když uspělo poměrem 84:71 v Brandýse nad Labem. Utkání bylo svým průběhem ovšem těsnější, než by si hlavní trenér Dušan Medvecký přál. Přesto přineslo důležitou psychickou vzpruhu právě do bitvy s Levharticemi, které mají jasnou motivaci srovnat účty.

Chomutov nicméně neprožívá ideální období. Z uplynulých pěti duelů zvládl vítězně jen jediný, a to navíc proti zcela poslední Slovance. Pražanky si musí dávat pozor zejména na tradičně produktivní Najai Jasmene Wynn-Pollard, která se aktuálně nachází na třetím místě ligy v rámci bodového průměru (18,1). Vede nadále domácí Hanušová, která už je tři desetiny nad dvacetibodovou hranicí.

Chomutov prokazuje slušné zastoupení i v tabulce doskoků, což má opět na svědomí Wynn-Pollard. Americká rozehrávačka se schopností nastupovat na křídle v průměru na utkání získá 9,7 míče, což je druhý nejlepší počin. Mezi asistujícími hráčkami patří k elitě zase třiadvacetiletá zástupkyně Slavie Eliška Žílová (4).