BLK má za sebou vystoupení proti Žabinám. Na brněnském hřišti Slavia ukázala až nečekaný vzdor a zápas dotáhla za stavu 76:76 do prodloužení. V něm už byly úspěšnější hráčky z jihomoravské metropole, i tak je ovšem porážka 80:88 z pohledu pražského výběru solidním počinem.

Na ten teď zkusí čtvrtý celek tabulky navázat proti Brandýsu nad Labem. Oba kluby už za sebou mají jeden vzájemný zápas, kdy svěřenkyně Dušana Medveckého dokráčely za pohodovým domácím vítězstvím 98:70. V předchozím duelu se blýskla zejména Alena Hanušová, když nastřádala šestadvacet bodů.

Pražanky sice odvrací sérii dvou proher v řadě, čelily ovšem naprosté elitě. Po nepříjemném pádu proti USK v poměru 41:124 přišel již zmíněný prodlužovaný duel s Žabinami. Teď se chce Slavia vrátit zpět na úspěšnější notu.

Brandýs nad Labem prožívá od startu roku poměrně solidní období, když dokázal přemoci všechny celky, jež jsou v tabulce v tuto chvíli pod ním. Do tohoto soupisu patří výsledky 90:80 na palubovce Ostravy, 68:58 doma s Trutnovem a následně 92:80 se Slovankou. Aktuální protivník v tomto ročníku ještě neporazil nikoho z elitní šestky, to však není důvod pro podcenění.

Největší pozor si BLK musí dát na Kwanzu Murray. Hbitá, jen sto sedmdesát centimetrů vysoká křídelnice zapisuje v průměru na utkání 18,7 bodu. Američance tak patří třetí místo ligových statistik. Ty vede s hodnotou 19,6 veleúspěšná Alena Hanušová ze Slavie.