Žabiny šly do zápasu ve velké pohodě a povzbuzené sérií tří výher a triumfem ve Federálním poháru. I proto stály předpoklady k výhře na jejich straně.

Hned v první čtvrtině však BLK ukázalo kvalitu a nasázelo skoro 30 bodů. „Nešly jsme do zápasu s tím, že jdeme prohrát. Žabiny byly oslabené, což jsme mohly využít,“ popisovala Kateřina Suchanová, která nasázela 21 bodů.

Ke konci poločasu se však Žabiny dostaly do hry a třetí dějství pak ovládly, Slavia dala jen osm bodů. Náhoda? Dle Suchanové ne.

„Mám dojem, že poločasová přestávka nám úplně neprospívá. Jako bychom vypadly z tempa. Třetí třetiny v našem podání nejsou vůbec ideální,“ kroutila hlavou.

I proto, že ve třetí části zápasu už nefungovalo to, co na začátku. Tedy dobrá střelba za tři body i proměněné trestné hody. „Extra to netrénujeme. Někdy to je lepší, někdy horší. V tomto zápase se nám to dařilo dobře,“ řekla k tomu Suchanová.

Ke konci zápasu se ale slávistky zase vzchopily a dovedly zápas do prodloužení. To však ovládly domácí hráčky, které nakonec sebraly výhru.

„V prodloužení už byla, myslím, patrná únava, což je přirozené. Kdybychom lépe volily pozice pro střelu a více šly do koše, věřím, že bychom byly úspěšnější,“ hledala příčinu problému.

Po zápasu se tak mísily pocity frustrace a smutku. „Mně osobně se tyto zápasy hodnotí těžko. Bylo to vyrovnané, bylo prodloužení… Neřekla bych, že to bolí, spíš mrzí. Na druhou stranu jsme si samy ukázaly, jakou sílu máme. Věřím, že s tím půjdeme do dalších zápasů,“ dodala. „Ale u mě osobně převažuje smutek. Měly jsme na ně.“