Žabiny mají odehraných čtrnáct zápasů, ve kterých se hned jedenáctkrát radovaly z vítězství. Jedna ze tří porážek přišla pro brněnský tým v posledním ligovém zápase, když podlehl suverénním basketbalistkám USK Praha.

Předtím však v městském souboji dvou brněnským týmů porazily tabulkového souseda KP Brno, dále zdolaly Slovanku, Chomutov a v prosinci také hradecké Lvice.

Také Pražanky sčítají v tomto ročníku jedenáct ligových výher, ačkoliv v posledním kole podlehly dominantnímu USK. Oproti Žabinám má však Slavia odehráno už patnáct zápasů s bilancí 11-4.

„Hrát proti euroligovému týmu není nikdy lehké a svou roli favorita potvrdily jejich hráčky i nyní. Zápas nebyl vůbec jednoduchý,“ hodnotila po zápase s USK Alžběta Seifrtová, která se rozpovídala také o nabitém zápasovém programu.

„Nejprve jsme jenom trénovaly a poté jsme měly tři zápasy v jednom týdnu. V tom posledním týdnu jsme toho nestihly moc natrénovat, protože zápasy byly v celkem rychlém sledu," dodávala dvacetiletá hráčka.

Nyní však bude tým BLK po téměř dvoutýdenní pauze odpočatý a pokusí proti Žabinám docílit výhru. Ta poslední ze vzájemného duelu se datuje až do roku 2019, když Slavia zvítězila 87:84. Od té doby dominují Jihomoravanky.

Duel druhého se čtvrtým začíná na valentýnský podvečer v 18:00. Utkání je možné sledovat také přes internetový stream.