Zatímco v podzimním zápase se Slavii podařilo hrát s USK vyrovnanější partii, v posledním utkání se ukázalo, jakou má USK kvalitu.

„Hrát proti euroligovému týmu není nikdy lehké a svou roli favorita potvrdily jejich hráčky i nyní. Zápas nebyl vůbec jednoduchý,“ potvrdila Alžběta Seifrtová.

Ta měla v sezoně spíše roli střídající hráčky, minutky sbírala po jednotkách. Nicméně proti USK odehrála dokonce přes 25 minut.

„Celkem ano,“ odpověděla s úsměvem na otázku, jestli to byl pověstný křest ohněm. „Kdyby mi někdo na začátku sezony řekl, že půjdu do základní pětky, nevěřila bych mu. Jsem ale za tu možnost ráda.“

Jak také potvrdila, chvíli jí trvalo, než se dostala do zápasového tempa. „Nejprve to náročné bylo, USK má svoji kvalitu a do zápasu jsem se dostávala pomaleji, ale postupně jsem se snažila vyrovnat jejich tempu,“ popisovala svoje dojmy.

Dle jejich slov pomohlo také to, že v utkání neměla Slavia co ztratit, jen získat. „Do zápasu jsme šly s tím, že nemáme co ztratit a chtěly jsme předvést co nejlepší výkon,“ přikývla.

O tom, že šlo o zajímavou zkušenost, už byla řeč, avšak na konci svítila prohra. Z nich se ale učí nejlíp. „I když se zápas nevyvíjel úplně podle našich představ, myslím si, že z takového zápasu si můžeme odnést cenné zkušenosti,“ dodala.

Na celkovém obrazu sezony Slavie však tato prohra nic nemění. BLK je v tabulce ligy stále třetí, a navíc se daří postupovat i v poháru. Již několik hráček z kádru potvrdilo, že klíčem k úspěchu je skvěle fungující kabina.

„Jsem ráda, jaká atmosféra panuje v týmu,“ usmála se Seifrtová. „Myslím, že si zatím vedeme nad očekávání. Já osobně jsem celkem spokojená.“

Slavia má za sebou poměrně turbulentní období. Po vánoční pauze následoval návrat do akce, který byl ale přerušen početnou marodkou a odloženými zápasy.

„Bylo to celkem náročné,“ potvrdila devatenáctiletá basketbalistka. „Nejprve jsme jenom trénovaly a poté jsme měly tři zápasy v jednom týdnu. V tom posledním týdnu jsme toho nestihly moc natrénovat, protože zápasy byly v celkem rychlém sledu. Ale myslím, že jsme se s tím nakonec popasovaly dobře,“ dodává na závěr Seifrtová.