Slávistky jsou momentálně na vítězné vlně, neprohrály již čtyři utkání po sobě. V tabulce jim přitom patří třetí místo. „Myslím, že výsledky máme nad předsezónním očekáváním. Jsem ráda, tým si to zaslouží,“ říká kapitánka Eliška Žílová. Naposledy si Slavia v týdnu poradila s Hradcem Králové. „Je to velice silný a rychlý soupeř. Utkání nebylo vůbec lehké,“ popisuje mladá rozehrávačka.

Ani v pátek však basketbalistky Slavie nečeká nic jednoduchého. V cestě jim budou stát hráčky USK Praha, které na domácí scéně již léta dominují. „Budeme se snažit USK potrápit. Výhodou je, že hrajeme doma,“ předesílá Žílová. Sílu soupeře si ovšem uvědomuje. „Stále mluvíme o týmu, který hraje Euroligu a je u nás dlouhé roky neporažený. Budeme chtít předvést hezký basket,“ dodává třiadvacetiletá slávistka.

Hráčky USK si i letos suverénně kráčí pro titul v rámci Ženské basketbalové ligy, v tabulce kralují ve všech sledovaných statistikách. Minulý týden na domácí palubovce opanovaly utkání s druhými Žabinami. V úterý zase v rámci Euroligy porazily italský tým Virtus Segafredo Bologna, čímž si definitivně zařídily postup do play-off této soutěže z prvního místa skupiny.

Poslední vzájemné střetnutí mezi USK Praha a Slavií odehrály basketbalistky koncem října loňského roku. V průběhu první části si slávistky sice zvládly vypracovat čtyřbodový náskok, USK ale ještě do konce čtvrtiny skóre otočilo a vedení si po zbytek zápasu pohlídalo. Na konci utkání na světelné tabuli svítil výsledek 97:50 v prospěch USK, svěřenkyně Dušana Medveckého ovšem po předvedené hře mohly odcházet se vztyčenou hlavou.

Chcete-li podpořit hráčky Slavie v duelu s USK Praha, nebo se přesvědčit o kvalitě jejich soupeřek na vlastní oči, přijďte v pátek večer na Rokytku. Střetnutí s USK v rámci 15. kola tuzemské nejvyšší soutěže začíná v 18 hodin.