Eliško, jaký byl zápas proti Hradci?

Bylo to utkání s dobrým koncem. Za mě super zápas. Hradec je velice silný a rychlý soupeř a vůbec to nebylo lehké, ale jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo a jsem na nás pyšná, jak jsme to zvládly.

První čtvrtinu jste po vyrovnaném průběhu vyhrály o pět bodů. Čím to bylo?

Vždycky chvíli trvá, než se dostaneme do tempa zápasu, většinou je to tak, že chvíli nějaký tým vede nebo se to tahá od začátku. Myslím si, že my občas máme pomalejší vstupy do zápasů, takže to budeme muset časem trošku zlepšit, ale jsem ráda, že jsme se hecly a postupně jsme skóre otočily.

Druhá čtvrtina už byla ale z vaší strany naopak lepší a vyhrály jste ji výraznějším rozdílem, než tu první. Co bylo ve vaší hře jinak?

Rozhodně jsme ji více zrychlily a proměňovaly jsme vyložené šance. Začaly jsme plnit pokyny, které jsme si řekly a hrály jsme jednoduchý basketbal, což nám nejvíc sedí.

Proti Hradci jste už jednou v sezóně hrály. Čím vás v obou vzájemných zápasech nejvíce potrápil?

Určitě tou rychlostí a tvrdostí, kterou oni mají. Mají výbornou jak střelbu za tři body, tak i nájezdy do koše. Dneska si myslím, že byla klíčová absence hradecké základní rozehrávačky.

Po druhé čtvrtině jste vedly o osmnáct bodů. Co bylo vaším cílem před druhou polovinou?

Říkaly jsme si, že to hlavně musíme udržet, protože začátky třetí čtvrtiny nejsou jednoduché a myslím si, že se na tom shodnou úplně všechny týmy. Začátek třetí čtvrtiny je vždy klíčový po poločasové pauze. Zvládly jsme ho každopádně poměrně dobře.

V utkání si zaznamenala dvaadvacet bodů a byla jste druhou nejlepší střelkyní týmu. Jaká u tebe panuje spokojenost?

Určitě jsem spokojená a myslím si, že je to snad dokonce moje bodové maximum v ŽBL. Na druhou stranu jsem ráda, že jsem se alespoň v jednom zápase střelecky chytla, ale bez holek bych to samozřejmě nezvládla.

Jak si jako kapitánka spokojena s dosavadním průběhem sezóny? V tabulce jste třetí za USK Praha a Žabinami Brno.

Já osobně jsem určitě hodně spokojená. Myslím si, že to výsledky máme nad předsezónním očekáváním. Jsem ráda, že to takhle je, protože ten tým, který letos máme, si to zalsouží. Doufám, že to takhle bude pokračovat i nadále a dotáhneme to do nějakého úspěšného konce.

Už v pátek vás na domácí palubovce čeká USK Praha, se kterým jste v prvním vzájemném utkání prohrály. S čím do tohoto duelu půjdete?

Budeme se snažit USK potrápit. Pro nás je výhoda, že hrajeme doma, ale pořád tady mluvíme o týmu, který hraje Euroligu, a který je dlouhé roky neporažený. Budeme chtít, aby se nikdo nezranil a abychom si mohly zahrát všichni a předvést hezký basket.