Pro basketbalistky Slavie to byl náročný zápas, a to hlavně po psychické stránce. Jednalo se totiž o utkání po delší pauze, která byla způsobena marodkou.

„Po tak dlouhé době to bylo zvláštní. Navíc když to byly dvě pauzy za sebou,“ narážela Špeldová na fakt, že pauza kvůli zdravotním indispozicím byla v těsném závěsu za tou vánoční.

I kvůli tomu působil začátek zápasu ze strany Slavie poněkud ospale. „Ze začátku se nám moc nedařilo,“ přiznala devatenáctiletá basketbalistka.

A dávala to za vinu právě dlouhým rozestupům mezi zápasy. Ten poslední se totiž hrál 5. ledna. „Bylo to po dlouhé době, co jsme hrály, takže si myslím, že to bylo tím. Byly jsme takové nerozehrané, ztuhlé. Chvíli trvalo, než jsme se rozehrály,“ dodala na konto první čtvrtiny, která skončila 11:11.

Ta druhá byla už o poznání lepší a Slavia smetla soupeře 21:6. „Zlepšily jsme obranu a začaly nám tam padat koše,“ vysvětlila.

Zápas nakonec BLK dovedlo do vítězného konce, což se rovnalo i vítězné premiéře ve slávistickém dresu pro mladou hráčku.

„Snažila jsem se. Soustředila jsem se hlavně na obranu, doufám, že se mi to povedlo,“ culila se.

A doufala, že další minuty naskočí i v týdnu. Slavia hned v úterý přivítá Hradec Králové. „Máme na to je porazit, bude to pořádně rychlý zápas,“ myslí si.