Dlouhá pauza, možná trochu nervozita. Jinými slovy, utkání po několika týdnech bez zápasového tempa nebývají jednoduché.

„Určitě nebývají lehké, a proto jsme chtěly vstoupit do zápasu co nejlépe,“ souhlasila Žílová. „Osobně se mi hrálo dobře. V týdnu jsme se kvalitně připravily, a to si myslím, že se odrazilo i v zápase.“

Na palubovce to opravdu bylo vidět. Slavia na domácí tým nebrala ohled a do zápasu vtrhla jako velká voda. Hned v poločase vedla o dvacet bodů, do očí bijící byla druhá čtvrtina, ve které dal Trutnov jen devět bodů.

„V poločase jsme měly sice dobrý náskok, ale nechtěly jsme usnout na vavřínech a podat dobrý výkon i ve druhém poločase, což si myslím, že se i povedlo,“ dodala Žílová.

Skóre sice vypadá jednoznačně, nicméně domácí hráčky se nevzdávaly a slávistkám to nijak neusnadňovaly. Naopak.

„I když rozdíl ve skóre byl vysoký, nebyl to vůbec jednoduchý zápas,“ přikývla dvacetiletá hráčka. „Trutnov po vánoční pauze obnovil tým a nehrály jim dvě hračky ze základní sestavy, což bylo pro nás určitou výhodou,“ dovysvětlila ještě.

Díky výhře si Slavia vylepšila venkovní bilanci. Ta je nyní vskutku obdivuhodná, ze sedmi pokusů vyhrálo BLK hned pětkrát. „Venkovní zápasy bývají těžší, ale snažíme se vždy co nejvíce koncentrovat a vyhrát, abychom se mohly vrátit s dobrou náladou na Rokytku,“ usmívala se mladší ze sester Žílových.

Zatímco v úvodu sezony se hráčky na tabulku moc dívat nechtěly, teď už pomalu musí. Ukazuje se totiž, že nejde o náhodnou formu, ale dlouhodobý trend.

„Samozřejmě jsem moc spokojená, ale sezóna je ještě dlouhá,“ upozorňuje. „Myslím si, že každý tým má jen ty nejvyšší cíle, takže může nastat ještě hodně zvratů, jak pozitivních, tak negativních. Určitě je na nás daný určitý tlak, ale ke každému soupeři a do každého zápasu přistupujeme zodpovědně za stavu 0:0“

Žílová v utkání odehrála přes třináct minut, což je třetí nejvyšší hodnota v tomto ročníku. „Jsem ráda že jsem dostala příležitost, kterou jsem se snažila využít. Budu ráda za další,“ usmála se na závěr.