Po dvou ligových prohrách za sebou se hráčky Slavie otřepaly a minulý týden dokázaly porazit v roli favorita Brandýs nad Labem. Dobrý výsledek dokázaly potvrdit i v Chomutově, odkud si odvezly výhru 86:76. Nic jednoduchého to však nebylo.

„Víme, že s Chomutovem je to vždy boj. Naše těsné prohry s ním jsme už chtěli prolomit, což se taky povedlo,“ ulevilo se po utkání Ježkové. „Je to nesmírně důležité vítězství.“

Výhru si sice hostující hráčky odvezly, ale byla to pořádná divočina. Na jedničku se povedl nástup do zápasu, po prvním poločase svítil stav 54:39 ve prospěch Slavie.

„Vstup do zápasu je samozřejmě vždy zásadní. Nechceme se trápit celý zápas, takže udělat si náskok je vždy plán,“ dodala k úvodu utkání Ježková. „Ideální by bylo náskok stále zvyšovat bez jakéhokoliv výpadku, ale ne vždy se podaří vše, co chceme.“

Výpadek skutečně nastal, a to znatelný. BLK v jednom momentu zápasu vedlo o dvacet bodů, pak ale domácí hráčky stáhly vedení a dokonce vyrovnaly.

„První poločas jsme si dokázaly rychle podávat míč, hezky jsme hledaly hráčky pod košem a naše rychlá hra nám vycházela. Pak přišla 3. čtvrtina, Levhartice daly pár košů a trochu jsme svěsily hlavu,“ popisovala Ježková divoký průběh zápasu. Navíc dodala velmi důležitý faktor, který výkon Slavie snížil: „Podepsala se i únava, tak těžký zápas se nedá zvládnout v rotaci pěti až šesti hráček.“

Situace zašla tak daleko, že se Chomutov ve čtvrté čtvrtině ujal vedení. „Jako tým jsme se musely vzchopit, věděly jsme, že musíme ještě chvíli zabrat a dotáhnout to do vítězného konce,“ ocenila Ježková bojovného ducha týmu.

„Náskok jsme si pak zase zvyšovaly, čas do konce zápasu se krátil, možná v tu chvíli už Chomutov nevěřil ve výhru, a tak to dopadlo dobře,“ byla ráda hráčka s dvanáctkou na drese.

Ta si výhry cenila, jelikož se jí naopak nelíbil její osobní výkon. „Už nějakou dobu se necítím ve své kůži,“ pokrčila rameny. „Avšak sezona je ještě dlouhá. Teď je pro mě důležité to, že jako tým jsme dokázaly vyhrát.“

Slavia nicméně vítězí pravidelně. Obdivuhodná bilance je ta na venkovních palubovkách. Mimo zápasu na USK je Slavia zatím venku stoprocentní.

„Pokud chceme vyhrávat, musíme umět prolomit i výhodu domácího prostředí soupeře. Řekla bych, že se na to až tak moc nesoustředíme a zkrátka sázíme na naši soustředěnost,“ ukončuje hodnocení dvaadvacetiletá basketbalistka.