Levhratice aktuálně bojují na dvou scénách. Kromě ŽBL nastupují také v Eurocupu žen, kde se ale aktuálně nacházejí na poslední, čtvrté příčce. Z pěti odehraných soubojů má Chomutov pět bodů, třetí Szekszárd je na tom jen o trochu lépe.

V tuzemské ligové soutěži podkrušnohorský klub na své konto sčítá prozatím pět výher a tři porážky. Levhartice nestačily na Žabiny Brno, KP Brno a v posledním ligovém duelu také na USK Praha, kterému podlehly 92:49.

Oproti tomu BLK se po dvou prohrách v řadě vrátilo na vítěznou vlnu. Svěřenkyně Dušana Medveckého nasázely DSK Basketball Brandýs osmadevadesát bodů, čímž dovedly zápas do vítězného konce.

Síly Chomutova si je vědoma také Natálie Lukačková, která v posledním ligovém kole nasázela patnáct bodů. “Bude to jedno z nejtěžších utkání sezóny, připravujeme se na něj už nějakou chvíli. Do zápasu půjdeme s nasazením a s tím, že chceme vyhrát. Na druhou stranu víme, že nás rozhodně nečeká nic lehkého,” je si vědoma jednadvacetiletá hráčka.

V paměti všech příznivců červenobílého celku je zajisté také čtvrtfinálová série z uplynulého ročníku. Pražanky tehdy první utkání podlehly o tři body, stejný bodový rozdíl hrál ve prospěch podkrušnohoského týmu také v druhém zápase. Třetí konfrontace obou celků vyústila až do prodloužení, avšak také v tomto případě se o jediný bod radoval Chomutov.