Po reprezentační pauze čekal hráčky Slavie pohárový zápas se Strakonicemi, ten ale s přehledem zvládly. Nicméně právě pro Suchanovou to z individuálního hlediska nebylo úplně ideální.

„Měla jsem výpadek, kdy jsem byla pár dní nemocná, to jsem z tréninků vypadla úplně. Doháněla jsem to extra střelbou i tréninky, snažila jsem se dostat do tempa,“ vysvětlovala.

To hlavní ale přišlo v sobotu v podvečer, kdy do Prahy přijel soupeř z Brna. Tedy jeden z nejtěžších protivníků. Zápas se Strakonicemi byl dobrou přípravou, nicméně sobotní tempo bylo přeci jen trochu jiné. „Chystaly jsme se nejpoctivěji a nejkvalitněji ze všech soupeřů,“ dodala Suchanová s tím, že tým nenechal nic náhodě.

A bylo to vidět. Hrálo se v parádním tempu a k vidění byl skvělý basketbal. „První poločas byl vyrovnaný a kvalitní, ale i druhý se musel divákům líbit,“ hodnotí to basketbalistka s jedenáctkou na zádech.

Právě první poločas ukázal, že domácí hráčky klidně mohou vyhrát. O naděje přišly až ve třetí čtvrtině, kterou Brno naprosto ovládlo. „Jen vlastními chybami jsme se připravily o to, že to nebylo těsnější. Nebylo to nic, co by bylo nad naše síly. Chyběla trochu tvrdost v podkošovém prostoru a disciplína v obraně,“ vyjmenovávala zkušená hráčka.

Zároveň však dodala, že tým nemusí mít žádné výčitky: „Dostaly jsme ze sebe to nejvíc. V momentech, kdy jsme trochu polevily, jsme byly potrestány, Žabiny mají kvalitní a zkušené hráčky. Do dalších zápasů to ale vidím velmi pozitivně.“

Výhra z toho sice nebyla, i tak ale utkání může sloužit jako dobrá zkušenost do budoucna.

„Sehrání po pauze bylo fajn, zápas s Brnem nám hodně pomůže. Hrálo se ve velké rychlosti a kvalitě, pomůže nám to do ostatních zápasů si uvědomit, že musíme rychleji dopředu a snažit se eliminovat nedostatky,“ vidí po prohře 62:71 pozitiva.

Ta však moc neviděla na svém výkonu. A to i přesto, že byla s šestnácti body druhou nejlepší střelkyní týmu.

„Na statistiky se nedívám, důležitý je intuitivní pocit hned po zápase. Ten byl takový, že jsem něco dala, ale spoustu také ne. I proto jsem týmu tolik nepomohla. U mě je velký prostor ke zlepšení. Jde to ruku v ruce s tréninkem, kterého nemám tolik, kolik by bylo třeba,“ přiznala.

Šanci na nápravu bude mít Suchanová i celý tým v sobotu 25. listopadu, kdy se Slavia střetne na domácím stadionu s Brandýsem.