Před novým ligovým ročníkem dozná tým Slavie patrných změn v sestavě. Po palubovce v SA Rokytka se už nadále nebude prohánět Eliška Mircová, jež se vrací do Slovanky, za níž nastupovala již v mládežnických kategoriích. Ve Slavii 27letá křídelnice strávila čtyři roky a v letošní sezoně byla dokonce nejvytěžovanější hráčkou. Její kroky následuje Tereza Zítková. Ta slávistické řady vyztužila na začátku roku 2023.

Nové angažmá má také Mariana Přibylová, která do BLK přišla na začátku uplynulé sezony z pražských Tygrů. Svoji premiérovou sezonu mezi dospělými zvládla na výbornou. Odehrála 19 zápasů v A-týmu a upoutala tak pozornost obhájce ligového titulu – USK Praha. Do žlutomodrého dresu se vrací po pěti letech. Se Slavií se loučí také rozehrávačka Veronika Aulichová, jež v BLK působila dvě sezony. Její další kariérní kroky ještě nejsou známy.

Mariana Přibylová v zápase proti Slovance, foto: BLK Slavia Praha

Další odchozí je Brandy Beasley, pro kterou česká štace končí po jednom roce. Americká rozehrávačka byla v uplynulé sezoně ŽBL nejlepší střelkyní Slavie. Po konci v Čechách se zapojila do ligové sezony v Chile. Její angažmá v Jižní Americe však nebylo příliš dlouhé. Ex-slávistka se rychle vrátila do Evropy, kde bude v německé soutěži nastupovat za Nördlingen.

O druhý zahraniční odchod se postarala Makeda Estreanna Clarke-Nicholas. Ta si nyní bude užívat zajímavou sportovní etapu v Saudské Arábii. Jejím novým domovem je Al-Nassr, jenž v poslední době proslul hlavně ve fotbalovém prostředí.

Děkujeme všem hráčkám za výkony v dresu Slavie a přejeme mnoho zdaru v dalším angažmá!