Kateřina Rokošová zaznamenala v zápase šestnáct bodů devět doskoků a dvě asistence, k výbornému výkonu na palubovce přispěla také několika skvělými bloky. “Snažila jsem se co nejvíce bojovat pod košem a pomoct svému týmu nejlépe, jak dovedu,” vysvětluje po zápase hráčka s třiadvacítkou na zádech.

V podobně těžkých zápasech častokrát rozhodují maličkosti a také velká dávka štěstí, jak tomu bylo i v tomto zápase. “Bohužel jsme dnes dostaly trojku se závěrečným klaksonem,” rozvádí pětadvacetiletá hráčka. “Jedna z příčin našeho neúspěchu bylo naše vysoké procento neproměněných šestek,” dodává.

Během celého duelu byl k vidění několikrát moment, kdy jeden tým prohrával o více než deset bodů, ale do zápasu se následně vždy zvládnul vrátit. “Oba dva týmy předvedly velkou bojovnost, ani jeden z celků to dneska nechtěl nechat tomu druhému zadarmo,” popisuje slávistická pivotka.

Poprvé ve vyřazovacích bojích se představila čtvrtfinálová série také v hlavním městě. “Tradičně jako všechny domácí zápasy jsem si i tento velmi užila. Chtěla bych velmi poděkovat všem fanouškům za podporu během celého zápasu, moc si toho vážíme,” říká jedna z nejvyšších červenobílých basketbalistek.

Třetí utkání sehrají basketbalistky Slavie na palubovce Chomutova v sobotu 25. března. “Do dalšího zápasu musíme jít s větším nasazením a věřím, že se štěstí přikloní pro změnu víc k nám. Máme na to, abychom vyhrály,” zakončuje hodnocení Rokošová.